2019-02-11 12:38:40• hírek • Szatmár.ro

Korlátozások és ellenőrzések: felelősségteljes horgászatra szólít fel a Szatmár Megyei Csendőrség

A Szatmár Megyei Csendőrség munktársai idén nagyszabású kampányt indítanak, melyet az orvhalászat és orvhorgászat megelőzésére hegyeznek ki.

A február 4-én publikált Hivatalos Közlöny tartalmazza azon új jogszabályokat, melyek a horgászat és a halászat természetbarát mikéntjét szabják meg. Annak érdekében, hogy vadvizeink élővilágát hosszú évtizedeken keresztül megőrizzük, ápoljuk, érdemes megfogadni a közlönyben írtakat. A természetvédelem jelentősége mellett a büntetések elkerülése is egy érv az orvhorgászat ellen.

 

A Környezetvédelmi Minisztérium az utasításaiban világosan meghatározza, mikor és hol tilos a „vadászat”. A vadvízi élővilág természeti erőforrásainak megőrzése és visszaállítása jelentős szerepet játszik a hivatal 2019-es tervei között, ezért az ökológiai rekonstrukciós tevékenységek helyszíneire is kitérnek a törvényben.

 

Mielőtt elindulnának az első bevetésre, Kedves Horgász- és Halász Olvasóink, tanulmányozzák a jogszabályt, hiszen nem csak a borsos bírságtól kímélik meg magukat, hanem a jövőbeli szellős szákoktól is.

 

Egy esetleges ellenőrzés esetén a Szatmár Megyei Csendőrség munkatársai nem csak azt nézhetik, hogy jó időben van-e a jó helyen, hanem a szükséges okmányokat és a felszerelést is átvizsgálhatják. Az egy évre kiváltható állami horgászjegy megvétele a vadvizeken való horgászatra jogosítja fel tulajdonosát. Amennyiben magán tóra menne, szerezzen be területi jegyet – ez általában napi díj formájában váltható. A február 4-én közzétett szabályzat azt is tartalmazza, melyik vízen hány bottal horgászhat, milyen és mennyi halat vihet haza, és az alapvetően kötelező felszerelésre is kitér. Az egyes halfajták ívási idejét is megtalálja benne, illetve a tilalmak pontos helyét és idejét.

 

A jogszabály erre a hivatkozásra kattintva olvasható el.

 

A vadvízi élővilág helyreállítása, megőrzése és ápolása közös feladatunk. Hadd élvezzék gyermekeink és unokáink azt a természeti élményt, mi számunkra megadatott!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: